Pages

Friday, December 18, 2009

salam 1431

Semalam,
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang telah Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang demikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan, wahai yang Maha Pemurah, wahai yang Maha Agung dan wahai yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu daripadaku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu wahai yang Maha Pemurah.

Hari ini,
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim, yang awal dan atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan daripadaMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu wahai Tuhan yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Semoga tahun ini kita akan lebih mengenal diri kita. Jom hijrah!

No comments:

Post a Comment